Hvem i all verden ? Hvor flink er du med kjendiser og mimikk..?

Konseptet for «Hvem i all verden» er bra; motspillerne skal gjette seg fram til hvilken kjendis du tenker på, gjennom å tolke grimasene og ablegøyene dine.

Likevel er det en del kritiske røster til «Hvem i all verden». Kjendisene man skal gjette på kan rett og slett for utdaterte til at folk kan resonnere seg fram til dem i dag.

Enkle regler

«Hvem i all verden» kan faktisk være ganske morsomt å spille. Kanskje særlig med kun voksne deltakere som ikke sitter klin edru rundt bordet. Spillet er ikke dårligere enn at det i 2013 ble kåret til Årets Selskapsspill her i Norge!
Deltakerne deles inn i to lag. Hvert lag får utdelt 30 kort hver av de 550 med kjendisnavn på. Så velger man om det er de gule eller lilla kjendisnavnene man skal gjette på. Så langt, så enkelt.
Hvert lag må velge en «tipsleder» som i første runden kan gi så mange tips han vil for at de andre på laget hans skal gjette seg til rett kjendisnavn. Blir det for vanskelig legger han kortet vekk og går rett over til neste av de 30 kortene.
Det gjelder om å komme gjennom så mange kjendiser som mulig på 60 sekunder. Deretter gjør andre laget det samme med sin tipsleder og sine kjendiskort.

For runde to skal laglederen lese opp kun ETT ord som skal gi laget sitt tips om hvilken norsk eller internasjonal kjendis man her tenker på. I tillegg får han mime, lage lyder og etterligne kjendisen så godt han kan.
For tredje og siste runde er det ikke lov med noe snakk fra tipslederens side. Nå skal han kun mime, og lagspillerne får kun gi ett forslag til hver av kjendisene han nå tenker på.

Hjemmelaget variant ble en suksess!

«Hvem i all verden» avgjøres med poeng for alle navnene man tipper korrekt. Minus for feil eller kjendiser ingen på laget aner hvem er. Problemet er at ganske mange av kjendisnavnene på de 550 tipskortene, er folk som for lengst er døde og ukjente for både dagens unge og voksne.
For selv ikke folk som leser Se og Hør to ganger i uka klarer å tippe seg enkelt frem til navn som Knut “Kupper´n” Johansen, Oscar Mathisen,  Catherine Deneuve, Marcello Mastrioanni, Sigurd Jorsalfar eller Viggo Widerøe.
…for hvordan kan man mime seg frem til slike obskure kjendiser?
Hjemme hos oss løste barna våre dette med å stryke over “umulige” navn som fulgte med når vi kjøpte spillet. Så oppdaterte de heller disse med helter fra dagens kulturverden og kjendisvirkelighet.
Vi kan love det er mye morsommere å mime seg fram til Petter Northug og Kim Kardashian, enn folk fra glemselen som var store for 100 eller flere hundre år siden!
….så får det heller være at barna våre mobber oss gamle når vi ikke skjønner hvilke moderne fjortis-idoler de driver og mimer seg fram til.
Anbefales!

Mye å holde styr på

Det er ikke snaut hva som følger med i spillesken når man kjøper «Hvem i all verden» : hele 550 kort med to kjendisnavn på, samt blanke kort og fargekort i tillegg som brukes under spillets gang. Det er et eget spillbrett der, brikker som skal forflyttes underveis av spillerne – og artigst av alt : et søtt, lite timeglass hvor sandkornene bruker ca ett minutt på å renne gjennom til andre siden.
Utgiver av dette kjendisspillet er Vennerød Forlag. 4 til 15 spillere kan være med, og tar fra 45 til 90 minutter å kåre vinnere og tapere.
Veiledende utsalgspris er ca 350 kroner.